Hanuman Chalisa Pdf | Hanuman Chalisa Lyrics In Hindi Pdf

हनुमान चालीसा एक ऐसा भक्ति मंत्र है जो भारत में ही नहीं बल्कि दुनिया भर के हनुमान भक्तों के बीच व्यापक रूप से प्रसिद्ध है, हनुमान जी को उनकी भक्ति, निष्ठा और शक्ति के लिए जाना जाता है | अगर आपको Hanuman Chalisa Pdf चाहिए तो आप बिल्कुल आसानी से यहाँ से ले सकते हैं |

Hanuman Chalisa Pdf

Hanuman Chalisa pdf

हनुमान चालीसा पीडीऍफ़ ( Hanuman Chalisa Pdf ) के लिए बटन पर क्लिक करे |

Hanuman Chalisa Lyrics In Hindi Pdf

।। श्री हनुमान चालीसा ।।
दोहा
श्रीगुरु चरन सरोज रज,
निज मनु मुकुरु सुधारि।
बरनऊं रघुबर बिमल जसु,
जो दायकु फल चारि।।

बुद्धिहीन तनु जानिके,
सुमिरौं पवन-कुमार।
बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं,
हरहु कलेस बिकार।।

ll श्री हनुमान चालीसा चौपाई हिंदी में ll

जय हनुमान ज्ञान गुन सागर ।
जय कपीस तिहुँ लोक उजागर॥1॥
राम दूत अतुलित बल धामा
अंजनि पुत्र पवनसुत नामा॥2॥

महाबीर बिक्रम बजरंगी
कुमति निवार सुमति के संगी॥3॥
कंचन बरन बिराज सुबेसा
कानन कुंडल कुँचित केसा॥4॥

हाथ बज्र अरु ध्वजा बिराजे
काँधे मूँज जनेऊ साजे॥5॥
शंकर सुवन केसरी नंदन
तेज प्रताप महा जगवंदन॥6॥

विद्यावान गुनी अति चातुर
राम काज करिबे को आतुर॥7॥
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया
राम लखन सीता मनबसिया॥8॥

सूक्ष्म रूप धरि सियहि दिखावा
विकट रूप धरि लंक जरावा॥9॥
भीम रूप धरि असुर सँहारे
रामचंद्र के काज सवाँरे॥10॥

लाय सजीवन लखन जियाए
श्री रघुबीर हरषि उर लाए॥11॥
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई
तुम मम प्रिय भरत-हि सम भाई॥12॥

सहस बदन तुम्हरो जस गावै
अस कहि श्रीपति कंठ लगावै॥13॥
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा
नारद सारद सहित अहीसा॥14॥

जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते
कवि कोविद कहि सके कहाँ ते॥15॥
तुम उपकार सुग्रीवहि कीन्हा
राम मिलाय राज पद दीन्हा॥16॥

तुम्हरो मंत्र बिभीषण माना
लंकेश्वर भये सब जग जाना॥17॥
जुग सहस्त्र जोजन पर भानू
लिल्यो ताहि मधुर फ़ल जानू॥18॥

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माही
जलधि लाँघि गए अचरज नाही॥19॥
दुर्गम काज जगत के जेते
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते॥20॥

राम दुआरे तुम रखवारे
होत ना आज्ञा बिनु पैसारे॥21॥
सब सुख लहैं तुम्हारी सरना
तुम रक्षक काहु को डरना॥22॥

आपन तेज सम्हारो आपै
तीनों लोक हाँक तै कापै॥23॥
भूत पिशाच निकट नहि आवै
महावीर जब नाम सुनावै॥24॥

नासै रोग हरे सब पीरा
जपत निरंतर हनुमत बीरा॥25॥
संकट तै हनुमान छुडावै
मन क्रम वचन ध्यान जो लावै॥26॥

सब पर राम तपस्वी राजा
तिनके काज सकल तुम साजा॥27॥
और मनोरथ जो कोई लावै
सोई अमित जीवन फल पावै॥28॥

चारों जुग परताप तुम्हारा
है परसिद्ध जगत उजियारा॥29॥
साधु संत के तुम रखवारे
असुर निकंदन राम दुलारे॥30॥

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता
अस बर दीन जानकी माता॥31॥
राम रसायन तुम्हरे पासा
सदा रहो रघुपति के दासा॥32॥

तुम्हरे भजन राम को पावै
जनम जनम के दुख बिसरावै॥33॥
अंतकाल रघुवरपुर जाई
जहाँ जन्म हरिभक्त कहाई॥34॥

और देवता चित्त ना धरई
हनुमत सेई सर्व सुख करई॥35॥
संकट कटै मिटै सब पीरा
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा॥36॥

जै जै जै हनुमान गुसाईँ
कृपा करहु गुरु देव की नाई॥37॥
जो सत बार पाठ कर कोई
छूटहि बंदि महा सुख होई॥38॥

जो यह पढ़े हनुमान चालीसा
होय सिद्ध साखी गौरीसा॥39॥
तुलसीदास सदा हरि चेरा
कीजै नाथ हृदय मह डेरा॥40॥

दोहा
पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप॥

hanuman chalisa pdf in english

Doha

shreeguru charan saroj raj,

nij manu mukuroo sudhaari.

baranaoon raghubar bimal jasu,

jo daayaku phal chaari..

buddhiheen tanu jaanike,

sumiraun pavan-kumaar.

bal buddhi bidya dehu mohin,

harahu kales bikaar..

ll Shree Hanumaan Chaaleesa Chaupaaya In English ll

jay hanumaan gyaan gun saagar.

jay kapees tihun lok ujaagar.1.

raam doot atulit bal dhaama

anjani putr pavanasut naama.2.

mahaabeer bikram bajarangee

kumati nivaar sumati ke sangee.3.

kanchan baran biraaj subesa

kaanan kuchchh kuchchhit kesa.4.

haath bajr aru dhvaja biraaje

kaandhe moonj janeoo saaje.5.

shankar suvan kesaree nandan

prataap tej maha jagavandan.6.

vidyaavaan gunee ati chaatur

raam kaaj karibe ko aatur.7.

prabhu charitr sunibe ko rasiya

raam lakhan sitaar manabasiya.8.

sookshm roop dhari siyahi prakat

vikat roop dhari lank jaraava.9.

bheem roop dhari asur sanhaare

chandr ke kaaj savaanre.10.

laay sajeevan lakhan jiyae

shree raghubeer harashi ur skai.11.

raghupati keenhee bahut badee

tum mam priy bharat-hi sam bhaee.12.

sahas badan tumharo jas gaavai

as kahi shreepati kanth lagaavai.13.

sanakaadik brahmaadi munisa

naarad saarad sahit aheesa.14.

jam kuber digapaal jaate

kavi kahi kah kah te.15.

tum upakaar sugreevahi keenha

raam mila raaj pad deenha.16.

tumharo mantr bibheeshan maana

lankeshvar bhaye sab jag jaana.17.

jug sahastr jojan par bhaanu

lilyo taahi madhur fal jaanoo.18.

prabhu mudra meli mukh maahee

jaladhi laanghi gae acharaj nahin.19.

durgam kaaj jagat ke jete

vishesh anugrah tumahare tete.20.

raam duaare tum rakhavaare

hot na ajinu paisaare.21.

sab sukh lahain tum sarana

tum rakshak kaahu ko darana.22.

aap tej samhaaro aapai

tikadee lok haank tai kaapai.23.

bhoot pishaach nikat nahin aavai

mahaaveer jab naam suna.24.

naasai hare sab peera

japat nirantar hanumat beera.25.

sankat tai hanumaan chhudaavai

man kram vachan dhyaan jo laavai.26.

sab par raam tapasvee raaja

tinake kaaj sakal tum saaja.27.

aur manorath jo koee laavai

soee amit jeevan phal paavai.28.

chaaron taraph jug parataap

parasiddh jagat ujiyaara.29.

saadhu sant ke tum rakhavaare

asur nikandan raam dulaare.30.

asht siddhi nau raashi ke drashta

as bar deen jaanakee maata.31.

raam tumhare paasa

sada pahale raghupati ke daasa.32.

tumhare bhajan raam ko paavai

janam janam ke dukh bisaraavai.33.

antakaal raghuvarapur jay

jahaan har janmibhakt kahaee.34.

aur devata chitt na dhuree

hanumat seee sarv sukh karee.35.

sankat katai mita sab peera

jo sumirai hanumat balabeera.36.

jai jai jai hanumaan gusaeen

krpa karahu guru dev kee naee.37.

jo sat baar paath kar koee

chhootahi bandi maha sukh hoee.38.

jo yah padhe hanumaan sentia

hoy siddh saakhee gaureesa.39.

tulaseedaas sada hari chera

keejai naath hrday mah dera.40.

Doha

pavan tany sankat haran, mangal moorati roop.

Raam lakhan seeta sahit, hrday basu sur bhoop.

FAQs: on Hanuman Chalisa

Q. हनुमान चालीसा 1 दिन में कितनी बार पढ़ना चाहिए?

धार्मिक ग्रंथों के अनुसार हनुमान चालीसा एक दिन में 100 बार पढ़नी चाहिए अगर कोई मनुष्य एक दिन में 100 बार हनुमान चालीसा पढ़ लेता है तो उसे चमत्नुकारी रूप से इसका फायदा मिलता है जैसे बहुत पुरानी बीमारी से छुटकारा, गरीबी से मुक्ति और सुख समृधि की प्राप्ति होती है | हनुमान चालीसा में भी लिखा हुआ है “जो सत बार पाठ कर कोई छूटहि बंदि महा सुख होई”॥38॥

Q. हनुमान चालीसा 21 बार पढ़ने से क्या होता है?

धार्मिक ग्रंथों के अनुसार जो मनुष्य 21 बार हनुमान चालीसा का पाठ करता है उसे जीवन में कोई परेशानी नहीं आती है और सभी कष्ट दूर हो जाते है |

Q. हनुमान चालीसा को 7 बार क्यों पढ़ा जाता है?

अगर कोई मनुष्य लगातार 7 दिनों तक दिन में 7 बार लगातार हनुमान चालीसा का पाठ करता है तो उस मनुष्य की सभी मनोकामनाएं पूरी हो जाती है |

Q. हनुमान चालीसा पढ़ने का नियम क्या है?

हनुमान चालीसा को पढ़ते हुए मनुष्य को कोई भी जल्दबाजी नहीं करती चाहिए क्यूंकि इससे मनुष्य हनुमान चालीसा के मंत्रो को पढने में गलती कर सकते है जिसका मनुष्य पर बुरा प्रभाव पड़ता है |

हनुमान चालीसा की चौपाई को मनुष्य को उत्तर दिशा में बैठ कर एकदम शांत मन से स्थिर होकर पढ़ना चाहिए | हनुमान चालीसा के एक – एक शब्द को अच्छे देख कर और मुख से बोलकर पढ़ना चाहिए |

Hanuman Chalisa Pdf Gujarati

Hanuman Chalisa Pdf Telugu

Leave a Comment

0Shares